x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump anunţă uciderea liderului Statului Islamic într-un raid american în Siria

Trump anunţă uciderea liderului Statului Islamic într-un raid american în Siria

27 Oct 2019   •   17:32
Trump anunţă uciderea liderului Statului Islamic într-un raid american în Siria

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică uciderea liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi în cursul unei operaţiuni militare americane în nord-vestul Siriei, relatează AFP.

"Abu Bakr al-Baghdadi a murit", a declarat Trump într-un discurs rostit la Casa Albă.

Cel mai căutat om din lume, considerat responsabil pentru multiple execuţii şi atrocităţi în Irak şi Siria şi de atacuri sângeroase în mai multe ţări, a fost anunţat de mai multe ori ca fiind mort în ultimii ani.

Liderul SI, ''califat'' autoproclamat în 2014 după ce a condus un timp destinele a şapte milioane de oameni în Irak şi Siria, a murit ''ca un câine'', a adăugat preşedintele american.

''Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş'', a spus el, adăugând că s-a detonat cu ''vesta sa'' cu explozibili în timp ce s-a refugiat într-un tunel săpat pentru protecţia sa. Trei dintre copiii săi au murit cu el, a adăugat preşedintele american.

"Capturarea sau uciderea lui Baghdadi a fost prioritatea absolută a administraţiei mele", a adăugat el, într-un discurs urmat de o sesiune de întrebări-răspunsuri cu jurnaliştii.

''Califatul'' teritorial al SI a fost declarat învins de americani în martie, în ultima sa redută în Siria.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump lider statul islamic