x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, despre trimiterea a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu: „Cred că este o ştie falsă, OK? Credeţi că aş face asta? Absolut”

Trump, despre trimiterea a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu: „Cred că este o ştie falsă, OK? Credeţi că aş face asta? Absolut”

14 Mai 2019   •   21:05
Trump, despre trimiterea a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu: „Cred că este o ştie falsă, OK? Credeţi că aş face asta? Absolut”

Preşedintele american Donald Trump a dezminţit marţi informaţia apărută în cotidianul New York Times (NYT) potrivit căreia oficiali americani discută un plan militar vizând trimiterea a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu pentru a contracara orice eventual atac iranian sau o accelerare a programului nuclear militar din partea Teheranului, transmite Reuters.

'Cred că este o ştie falsă, OK? Credeţi că aş face asta? Absolut. Dar nu am plănuit aşa ceva. Să sperăm că nu va trebui să facem planuri pentru aşa ceva. Iar dacă am face asta, ar trebui să trimitem cu mult mai multe trupe decât atâta', le-a declarat Trump reporterilor la Casa Albă.

NYT a scris că ministrul interimar al apărării, Patrick Shanahan, a prezentat săptămâna trecută, într-o reuniune a consilierilor de top pentru apărare naţională, un plan actualizat care ar previziona trimiterea a 120.000 de militari în regiune dacă Iranul va ataca forţe americane sau îşi va accelera acţiunile în domeniul armelor nucleare.

Potrivit cotidianului, care citează, sub rezerva anonimatului, oficiali ai administraţiei Trump, planul nu prevede o invazie terestră în Iran, care ar necesita un număr mult mai mare de trupe.

Planul reflectă modificările cerute de promotori ai liniei dure împotriva Iranului, printre care consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a mai scris New York Times.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump sua Orientul Mijlociu