x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îl întreabă pe Obama de ce nu a oprit pirateria informatică rusească, dacă a ştiut de ea

Trump îl întreabă pe Obama de ce nu a oprit pirateria informatică rusească, dacă a ştiut de ea

22 Iun 2017   •   19:50
Trump îl întreabă pe Obama de ce nu a oprit pirateria informatică rusească, dacă a ştiut de ea

În timp ce continuă confruntarea dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi adversarii săi pe tema posibilei ingerinţe a Rusiei în scrutinul prezidenţial american prin acţiuni de piraterie informatică, el l-a întrebat joi pe Twitter pe predecesorul său, Barack Obama, de ce nu a luat măsuri împotriva acestei imixtiuni, în condiţiile în care ar fi avut informaţii despre ea, transmite agenţia DPA. 

'În treacăt fie zis, dacă Rusia a muncit atât de mult la alegerile din 2016, totul s-a întâmplat în timpul Administraţiei Obama. Atunci de ce nu i-au oprit (pe ruşi) ?', a scris Trump pe Twitter. 

El a făcut referire în acest context şi la audierea de miercuri a fostului secretar pentru securitate naţională de pe vremea lui Obama, Jeh Johnson, în cadrul investigaţiei privind presupusa imixtiune a Rusiei în scrutinul american. 

În timpul audierii în faţa unui comitet al Camerei Reprezentanţilor, Jeh Johnson s-a declarat convins că atacurile cibernetice ruseşti chiar au existat şi au fost ordonate de însuşi preşedintele rus, Vladimir Putin. 

Astfel, în opinia liderului de la Casa Albă, Johnson a fost 'ultimul responsabil de rang înalt din serviciile de informaţii care spune că nu a fost vreo mare combinaţie Trump-Rusia'. 

Într-o postare ulterioară tot de joi, Trump a sugerat din nou că democraţii lui Hillary Clinton au pus la cale un complot împotriva lui prin teoria colaborării sale cu Rusia . 'Este o mare cacealma a democraţilor şi o scuză pentru că au pierdut alegerile', a scris el pe reţeaua de socializare.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: trump obama