x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump își anulează vizita în Marea Britanie. Ce spune primarul Londrei

Trump își anulează vizita în Marea Britanie. Ce spune primarul Londrei

12 Ian 2018   •   19:00
Trump își anulează vizita în Marea Britanie. Ce spune primarul Londrei

Preşedintele american Donald Trump 'a primit mesajul' în legătură cu opoziţia fermă faţă de vizita sa planificată în Marea Britanie, a declarat vineri primarul Londrei, Sadiq Khan, după ce şeful statului american a anunţat că şi-a anulat călătoria, relatează dpa. 

'Mulţi londonezi au făcut clar faptul că Donald Trump nu este binevenit aici având în vedere agenda sa atât de controversată', a spus Khan. 'Se pare că el (Trump) a primit în sfârşit acest mesaj', a afirmat primarul Londrei. 

Vizita lui Trump 'ar fi fost fără îndoială întâmpinată de proteste paşnice', a spus el.

Donald Trump a anunţat vineri că şi-a anulat vizita planificată pentru luna viitoare în Marea Britanie, care includea inaugurarea noii ambasade a SUA la Londra, deoarece nu îi place clădirea şi consideră că este 'o afacere proastă'. 

'Nu sunt un mare fan al administraţiei Obama care a vândut poate cea mai bine localizată şi drăguţă ambasadă din Londra pe 'mărunţiş', numai pentru a construi una nouă într-o locaţie îndepărtată, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Vreţi ca eu să tai panglica - NU!', a scris Trump pe Twitter. 

'Asta este complet plauzibil Donald...Nu are nimic de-a face cu ceea ce ar fi fost cele mai mari proteste de la războiul din Irak', a scris activistul Brendan Cox ca replică la mesajul lui Trump. 

Parlamentarul laburist David Lammy, care a promis că va conduce un protest împotriva lui Trump dacă acesta va veni în vizită, a afirmat că preşedintele american a fost 'prea speriat de noi, londonezii, care nu-l dorim la uşa noastră'. 

Anularea vizitei este o 'veste excelentă', a spus Lindsey German, organizatoare a coaliţiei Stop the War, care planificase un protest masiv împotriva lui Trump. 

Thomas Cole, lider al grupului proeuropean Open Britain, a spus că Trump a 'arătat semne de panică şi este probabil mai puţin interesat de un acord comercial bilateral cu Marea Britanie decât au crezut unii'.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sadiq Khan