x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump-Poroşenko, întrevedere plătită

Trump-Poroşenko, întrevedere plătită

25 Mai 2018   •   14:17
Trump-Poroşenko, întrevedere plătită

Michael Cohen, avocatul preşedintelui american, Donald Trump, a beneficiat de o plată confidenţială de 400.000 de dolari pentru a planifica discuţii între liderul de la Casa Albă şi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, anul trecut, scrie BBC.

Plata a fost aranjată de intermediari ai lui Poroşenko, care urmărea deschiderea unui „canal de comunicare de culise” cu preşedintele republican al SUA, au indicat surse neidentificate de la Kiev. A fost nevoie de cooptarea lui Michael Cohen - care nu figura însă în SUA ca reprezentant al intereselor Ucrainei -, deoarece lobbyiştii ucraineni înregistraţi şi ambasada ucraineană la Washington nu au reuşit să obţină pentru Poroşenko decât o simplă „oportunitate de imagine” cu Trump, în timp ce liderul de la Kiev „avea nevoie de ceva care să poată fi prezentat drept «convorbiri»”, notează BBC. „Informaţia este complet falsă”, a insistat avocatul într-un mesaj adresat Reuters, în timp ce Casa Albă încă nu răspunsese la solicitarea de comentarii. Biroul lui Poroşenko a denunţat la rândul său „o minciună sfruntată, defăimare şi fake”. Trump s-a întâlnit cu Poroşenko la Casa Albă, la 20 iunie, anul trecut, în cadrul unei vizite care oficial ar fi avut loc „în treacăt”, după discuţiile liderului ucrainean cu vicepreşedintele american, Mike Pence. După întrevederea de atunci cu Trump, preşedintele Ucrainei s-a declarat satisfăcut de „o întâlnire completă, detaliată”. Nu există indicii că Trump ar fi fost la curent cu plata către avocatul său, a mai menţionat BBC.

Suma care i-ar fi fost plătită lui Cohen a fost estimată de o sursă la 400.000 de dolari, iar de o altă sursă la 600.000, a indicat BBC.

 

 

×
Subiecte în articol: Trump-Poroşenko