x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, primul preşedintele american care a mers pe teritoriul Coreii de Nord

Trump, primul preşedintele american care a mers pe teritoriul Coreii de Nord

30 Iun 2019   •   11:20
Trump, primul preşedintele american care a mers pe teritoriul Coreii de Nord
Sursa foto: François Lacasse

Preşedintele american Donald Trump a intrat mergând pe jos duminică în Coreea de Nord, făcând câţiva paşi alături de liderul ţării Kim Jong Un şi fiind astfel primul preşedinte american care a mers vreodată pe teritoriul acestei ţări, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă Casei Albe a trecut graniţa care marchează separarea celor două Corei, în satul Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul din 1953. Însoţit de liderul de la Phenian, miliardarul american a făcut câţiva paşi pe teritoriul nord-coreean.
"Este o zi minunată pentru lume", a spus Trump. "Aceasta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit şi că încercăm să creăm un nou viitor", a declarat liderul de la Casa Albă. Cei doi lideri şi-au strâns mâna.

Preşedintele SUA Donald Trump a sosit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei pentru o întâlnire istorică aşteptată cu numărul unu nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a acceptat în ultimul moment o invitaţie a preşedintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două ţări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump coreea de nord Kim Jong-un