x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump recunoaşte că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice din campania electorală

Trump recunoaşte că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice din campania electorală

11 Ian 2017   •   21:20
Trump recunoaşte că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice din campania electorală

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a recunoscut miercuri pentru prima dată că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice împotriva Partidului Democrat, însă el a criticat sever relatările apărute în presă cu privire la informaţiile compromiţătoare despre el pe care le-ar avea Moscova, calificându-le drept 'ştiri false' răspândite de adversarii săi politici cu ajutorul serviciilor secrete, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

'Cred că a fost Rusia' a spus Trump la prima sa conferinţă de presă după câştigarea alegerilor prezidenţiale, recunoscând explicit posibilitatea ca Moscova să fi atacat cibernetic serverele formaţiunii care a susţinut-o pe Hillary Clinton, rivala sa în cursa prezidenţială. 

Referindu-se la subiectul principal al zilei, adică relatărilor potrivit cărora Rusia ar dispune de informaţii compromiţătoare despre el, Trump a spus este vorba numai despre 'ştiri false' realizate pe baza unui document pe care serviciile secrete americane l-au lăsat să se scurgă în presă şi au fost preluate de acea parte a mass-media care i-a fost ostilă şi în timpul campaniei electorale. 

Mai multe instituţii media americane au relatat marţi seară despre un document de 35 de pagini ce conţine informaţii potenţial compromiţătoare despre Trump, inclusiv aventuri cu prostituate la Moscova, precum şi detalii despre presupuse legături ale anturajului său cu Rusia. Notele cuprinse în respectivul document au fost redactate între iunie şi decembrie 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice pentru adversarii politici ai lui Trump. 

Potrivit postului CNN, şefii serviciilor de informaţii americane i-au prezentat lui Trump, dar şi lui Barak Obama şi mai multor responsabili ai Congresului, o sinteză a documentului. 

Difuzarea acestor informaţii este 'o ruşine' pentru serviciile secrete, a punctat Trump la conferinţa de presă, dezminţind din nou veridicitatea lor. AGERPRES/

×