x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump s-a razgandit in privinta unei discutii cu procurorul special Mueller

Trump s-a razgandit in privinta unei discutii cu procurorul special Mueller

18 Ian 2018   •   15:50
Trump s-a razgandit in privinta unei discutii cu procurorul special Mueller
Sursa foto: D. Myles Cullen

Preşedintele american Donald Trump doreşte să stea de vorba cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează o eventuală complicitate între echipa de campanie a candidatului republican şi Moscova în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a anuntat avocatul liderului de la Casa Alba, Ty Cob.

 

Donald Trump 'doreşte să ofere toate răspunsurile posibile la întrebările pe care procurorul special i le-ar putea pune', a afirmat Ty Cob într-un interviu acordat televiziunii CBS. 'Este foarte nerăbdător să-i explice procurorului special... să-i spună ce este necesar pentru finalizarea anchetei', a subliniat avocatul. Trump a negat cu consecventa chiar şi cea mai mică 'complicitate' între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare' declanşată împotriva sa.

In opinia lui Cob, 'nu există nici un motiv ca această anchetă să nu se încheie rapid', cam 'în patru până la şase săptămâni'. Zilele trecute, Trump a declarase, la o conferinta de presa, că este 'improbabila chiar şi o discuţie' cu fostul director FBI, numit procuror special anul trecut pentru a încerca să facă lumină asupra posibilelor legături între campania miliardarului şi Moscova.

Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, în luna mai anul trecut.

Potrivit lui Comey, care a depus mărturie în faţa Senatului, preşedintele i-ar fi cerut personal, în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, să închidă ancheta cu privire la generalul Michael Flynn. AGERPRES

×