x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump sugerează o întâlnire cu Putin "într-un viitor nu prea îndepărtat"

Trump sugerează o întâlnire cu Putin "într-un viitor nu prea îndepărtat"

20 Mar 2018   •   19:34
Trump sugerează o întâlnire cu Putin "într-un viitor nu prea îndepărtat"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că i-a telefonat omologului său rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorală şi a sugerat că cei doi lideri s-ar putea întâlni în curând, "într-un viitor nu prea îndepărtat", relatează agenţiile Reuters şi France Presse. 
     
În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, Trump a declarat reporterilor că el crede că se va întâlni cu Putin "într-un viitor nu prea îndepărtat" pentru a discuta despre cursa înarmărilor dintre cele două ţări, precum şi situaţia din Ucraina, Siria şi Coreea de Nord. 
     
"Am avut o conversaţie foarte bună", a notat el. Referindu-se la cursa înarmărilor dintre Washington şi Moscova, Trump a estimat că aceasta "scapă de sub control", dar a asigurat că "noi rămânem de departe mult mai puternici decât orice ţară din lume", făcând referire la Statele Unite. 

Vladimir Putin a fost reales triumfător duminică pentru un al patrulea mandat, cu 76,7% din voturi. Spre deosebire de mesajele de la liderii ţărilor aliate, precum China sau India, occidentalii au întârziat să îl felicite, într-un context de tensiuni Est-Vest agravate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Vladimir Putin intalnire