x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump va discuta cu Pompeo și CIA despre asasinarea jurnalistului saudit

Trump va discuta cu Pompeo și CIA despre asasinarea jurnalistului saudit

17 Noi 2018   •   19:30
Trump va discuta cu Pompeo și CIA despre asasinarea jurnalistului saudit

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu a primit deocamdată o informare despre concluziile Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) cu privire la asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, dar că urmează să discute cu secretarul de stat Mike Pompeo şi cu responsabili ai CIA în cursul zilei, transmite Reuters. 

Potrivit unor surse familiarizate cu acest dosar, CIA consideră că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, este cel care a ordonat asasinarea lui Khashoggi. 

Vorbind cu reporterii la Casa Albă înainte de deplasarea în California, preşedintele Trump a afirmat din nou că până acum i s-a spus că prinţul moştenitor nu a jucat un rol în moartea jurnalistului. 

'Nu am primit încă informări. Vom discuta cu CIA mai târziu şi cu mulţi alţii. Voi face aceasta în timp ce voi fi în avion. Voi vorbi de asemenea cu secretarul de stat Mike Pompeo', a afirmat preşedintele. 

Trump şi oficiali de rang înalt ai administraţiei sale au declarat că Arabia Saudită ar trebui să dea socoteală pentru orice fel de implicare în moartea lui Khashoggi, şi au impus sancţiuni împotriva a 17 saudiţi pentru rolul acestora în asasinat. 

Pe de altă parte, responsabilii au subliniat importanţa relaţiilor dintre Washington şi Riad, deşi membri ai Congresului au cerut administraţiei să sancţioneze Arabia Saudită pentru asasinarea jurnalistului.

AGERPRES

×