x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia amenință că va ataca trupele siriene

Turcia amenință că va ataca trupele siriene

20 Feb 2018   •   17:10
Turcia amenință că va ataca trupele siriene

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu,  a avertizat, ieri, că armata turcă va lupta cu orice unitate militară guvernamentală siriană ce intră în provincia Afrin, din nord-vestul Siriei, pentru a-i proteja pe combatanţii kurzi din YPG („Unităţile de Apărare a Poporului”), informează Reuters.

„Dacă regimul de la Damasc intră acolo pentru a curăţa zona de combatanţii PKK („Partidul Muncitorilor din Kurdistan”) şi YPG, nu e nicio problemă”, a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la anunțata desfășurare în provincie a militarilor loiali preşedintelui sirian, Bashar al-Assad. „Dar dacă această forță vine să apere YPG, atunci nimeni şi nimic nu ne poate opri”, a adăugat el într-o conferinţă de presă, în timpul unei vizite în capitala Iordaniei, Amman, referindu-se la iminenta intervenție militară a soldaților turci în Afrin. Miliţiile aliate guvernului sirian vor intra în regiunea Afrin în câteva ore, a informat, luni, presa de stat din Siria, după anunţul unei înțelegeri prin care Damascul a fost de acord să ajute forţele kurde să-i respingă pe soldaţii turci. Turcia a lansat o operaţiune militară, luna trecută, în Afrin, împotriva kurzilor sirieni din YPG, pe care îi consideră terorişti.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit ieri la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe tema ofensivei turce din Afrin.

 

×
Subiecte în articol: turcia ameninta siria atac