x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Bilanţul victimelor atentatului din apropiere de Diyarbakir a crescut la şase morţi

Turcia: Bilanţul victimelor atentatului din apropiere de Diyarbakir a crescut la şase morţi

15 Aug 2016   •   22:10
Turcia: Bilanţul victimelor atentatului din apropiere de Diyarbakir a crescut la şase morţi

Patru poliţişti turci şi doi civili, între care un copil, şi-au pierdut viaţa luni în atentatul cu maşină-capcană în apropiere de Diyarbakir (sud-est), atac atribuit de autorităţi rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

Atentatul, ce a vizat un post de control al poliţiei pe autostrada ce leagă localtăţile Diyarbakir şi Batman, s-a soldat cu şase morţi, a declarat jurnaliştilor la Ankara vicepremierul Numan Kurtulmus.

Biroul guvernatorului local indicase anterior că 25 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci poliţişti.

Un fotoreporter AFP la faţa locului a văzut clădirea poliţiei redusă la un morman de dărămături, unde forţele de intervenţie încercau să recupereze eventuali supravieţuitori. Unii localnici cercetau de asemenea imensul crater rămas în urma deflagraţiei.

Acest atentat survine la cinci zile după două atacuri simultane cu bombă în sud-estul Turciei, atribuite PKK, soldate cu cel puţin opt morţi, în majoritate civili.

PKK şi-a continuat atacurile după lovitura de stat eşuată în 15 iulie împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi guvernul a promis că nu va avea un răgaz împotriva acestor rebeli.

În ultimele luni, guvernul a efectuat operaţiuni militare împotriva PKK pentru a-i disloca pe combatanţii kurzi din zonele urbane. Conflictul s-a soldat cu peste 40.000 de morţi de la declanşarea rebeliunii kurde în 1984.

AGERPRES

×