x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Cel puţin 11 morţi şi peste 70 de răniţi într-un atac cu maşină-capcană ce a vizat poliţia din Cizre

Turcia: Cel puţin 11 morţi şi peste 70 de răniţi într-un atac cu maşină-capcană ce a vizat poliţia din Cizre

26 Aug 2016   •   12:15
Turcia: Cel puţin 11 morţi şi peste 70 de răniţi într-un atac cu maşină-capcană ce a vizat poliţia din Cizre

Cel puţin 11 poliţişti au fost ucişi şi peste 70 de persoane rănite vineri dimineaţă într-un atentat cu maşină-capcană de la Cizre, în sud-estul Turciei, informează DPA şi Reuters, citând oficiali guvernamentali.

Atacul a distrus cartierul general al forţelor antirevoltă şi la locul exploziei se înalţă o coloană de fum negru, conform imaginilor difuzate de televiziunea turcă.

Potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, peste 70 de persoane au fost rănite în explozie, dintre care patru se află în stare gravă.

Autorităţile îi acuză pe rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) de comiterea atacului.

Maşina-capcană a fost aruncată în aer la 50 de metri de clădire, la nivelul unui post de control, potrivit agenţiei Anadolu.

Nu mai puţin de 12 ambulanţe şi două elicoptere au fost trimise la faţa locului, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de televiziunea turcă.

Potrivit canalului CNN Turk, în provincia Sirnak au fost lansate operaţiuni de securitate.

Autoritatea de reglementare din domeniul audiovizualului (RTUK) a impus o interdicţie parţială privind difuzarea de informaţii despre atac, o procedură care a devenit obişnuită în Turcia după atacuri violente, notează DPA.

Atentatul intervine la două zile după lansarea de către forţele turce a unei ofensive fără precedent în Siria care vizează în acelaşi timp miliţiile kurde şi pe jihadiştii grupării Stat Islamic (SI).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac cu masina-capcana