x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia ii convoaca pe liderii musulman la Istambul

Turcia ii convoaca pe liderii musulman la Istambul

06 Dec 2017   •   13:43
Turcia ii convoaca pe liderii musulman la Istambul

Delegaţiile palestiniene şi iordaniene la Liga Arabă au cerut miercuri o reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe pentru a discuta despre posibila decizie americană de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a indicat organizaţia panarabă.

 

Această reuniune la nivel ministerial ar urma să aibă loc sâmbătă, potrivit unei surse diplomatice, după o primă întâlnire marţi, la care au participat delegaţii permanenţi ai statelor membre.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin a anunţat că preşedintele Recep Tayyip Erdogan va organiza pe 13 decembrie la Istanbul un summit al liderilor principalelor ţări musulmane în cazul unei decizii a administraţiei americane de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

''Preşedintele nostru convoacă un summit extraordinar al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), pentru a le permite musulmanilor să acţioneze în mod unit şi coordonat faţă de aceste evoluţii'', a declarat presei Kalin într-o conferinţă de presă la Ankara.

×