x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia nu îi va primi înapoi pe migranţii care au ajuns deja pe insulele greceşti

Turcia nu îi va primi înapoi pe migranţii care au ajuns deja pe insulele greceşti

10 Mar 2016   •   12:11
Turcia nu îi va primi înapoi pe migranţii care au ajuns deja pe insulele greceşti

Acordul dintre Turcia şi UE privind readmisia migranţilor nu se aplică în cazul refugiaţilor care se află deja pe insulele greceşti ci celor care vor sosi aici după ce înţelegerea va intra în vigoare, a declarat joi ministrul turc pentru afaceri europene, Volkan Bozkir, citat de agenţia de ştiri naţională Anadolu, relatează Reuters şi AFP.

Numărul migranţilor care vor fi primiţi înapoi în Turcia va fi de ordinul miilor sau a zecilor de mii şi nu de ordinul milioanelor, a mai precizat Bozkir, conform unei postări pe Twitter a Anadolu.

El a mai precizat că Turcia îşi va îndeplini obligaţiile care îi revin pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii care călătoresc în UE până la 1 mai.

UE a promis Turciei un ajutor de 6 miliarde de euro pentru refugiaţii care şi-au părăsit ţara din cauza războiului şi accelerarea negocierilor pentru aderarea la UE în schimbul limitării migraţiei în blocul comunitar, în condiţiile în care 130.000 de persoane au ajuns deja în Europa în acest an.

Luni, 7 martie, în cadrul unui summit extraordinar UE-Turcia, şefii de stat şi de guvern din ţările UE au ajuns la un preacord cu autorităţile turce privind o serie de măsuri pentru limitarea numărului de migranţi care pleacă de pe coastele turce pentru a ajunge în Europa şi readmisia rapidă a celor ajunşi în insulele greceşti, dar acesta se va aplica doar după ce va fi aprobat oficial de Cei 28 în cadrul Consiliului European de primăvară de la jumătatea acestei luni. AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti imigranti turcia grecia