x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia ripostează la atacurile Franței. Macron, acuzat de „aroganță”

Turcia ripostează la atacurile Franței. Macron, acuzat de „aroganță”

10 Sep 2020   •   21:30
Turcia ripostează la atacurile Franței. Macron, acuzat de „aroganță”
Sursa foto: Hepta

Turcia a condamnat astăzi declaraţiile „arogante” ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care a criticat acţiunile Ankarei în estul Mediteranei, şi l-a acuzat pe liderul francez că „pune în pericol” interesele Europei, relatează AFP.

„Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a făcut încă o dată declaraţii arogante, într-un vechi reflex colonialist”, a tunat Ministerul turc al Afacerilor Externe. Ankara a adăugat că şeful statului francez „favorizează tensiunile şi pune în pericol interesele Europei şi ale Uniunii Europene”.

Macron ceruse Uniunii Europene, joi, să adopte „o voce mai unită şi mai clară în faţa Turciei”, care „nu mai este un partener în regiune”, în contextul în care nu există o poziţie unită a blocului comunitar în privința acestui subiect. „Noi, europenii, trebuie să fim mai clari şi mai fermi cu guvernul preşedintelui Erdogan, care dovedește astăzi comportamente inadmisibile” şi, în același timp, trebuie „să-şi clarifice intenţiile”, a spus Macron. Apoi, preşedintele francez a făcut o aluzie asupra modului în care conduce regimul de la Ankara, precizând că „poporul turc, care este un mare popor, merită altceva”.

 

×
Subiecte în articol: turcia acuza franta