x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul cântăreţei Christina Grimmie a fost identificat

Ucigaşul cântăreţei Christina Grimmie a fost identificat

12 Iun 2016   •   12:25
Ucigaşul cântăreţei Christina Grimmie a fost identificat

Bărbatul care a împuşcat-o pe cântăreaţa americană Christina Grimmie şi apoi s-a sinucis a fost identificat de poliţie drept Kevin James Loibl, un tânăr în vârstă de 27 de ani din St. Petersburg, Florida, conform unui material publicat de Reuters.

Criminalul, despre care se crede că era un fan cu probleme psihice, a deschis focul asupra cântăreţei în vârstă de 22 de ani, care conform Wikipedia avea origini italo-române, în timp ce aceasta semna autografe după ce cântase în deschiderea concertului formaţiei Before You Exit, la Plaza Live din Orlando, Florida.

Conform poliţiei, Kevin James Loibl a premeditat atacul. Acesta a călătorit la Orlando pentru o asista la concert înarmat cu două pistoale, mai multe încărcătoare şi un cuţit de vânătoare. Şeful poliţiei din Orlando, John Mina, a mai precizat că suspectul nu avea cazier şi nu există indicii că s-ar fi cunoscut personal cu victima sa.

"Suntem de părere că a venit aici special pentru a comite această crimă", a susţinut John Mina.

Suspectul s-a apropiat de cântăreaţa care semna autografe şi a deschis pur şi simplu focul. Fratele solistei l-a pus la pământ pe atacator, un gest curajos care probabil că a dus la salvarea altor vieţi, conform poliţiei din Orlando.

"Fratele ei, Marcus, este un erou şi probabil că a salvat şi alte vieţi. El nu a fost rănit", conform unui comunicat al poliţiei din Orlando în care se precizează că în incinta unde s-a produs atacul se mai aflau în jur de 120 de persoane.

Christina Grimmie a fost transportată la spital în stare critică şi a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţă.

Deşi spectatorii concertului au trecut printr-un filtru de securitate, la intrare nu au fost instalate detectoare de metale iar agenţii de securitate nu erau înarmaţi, conform lui John Mina.

Moartea tragică a Christinei Grimmie, fostă vedetă a emisiunii-concurs "The Voice", a provocat şi reacţia organizaţiilor americane care militează pentru interzicerea vânzării armelor de foc. "În timp ce detaliile acestui atac armat sunt încă investigate, avem o singură certitudine şi anume că factorii de decizie politică din Florida pot face mult mai multe pentru a preîntâmpina astfel de tragedii şi pentru ca armele de foc să nu mai ajungă în astfel de mâini", a declarat Dan Gross, preşedintele organizaţiei Brady Campaign to Prevent Gun Violence.

Originară din New Jersey, Christina Grimmie a început să atragă atenţia asupra sa în urmă cu câţiva ani când a postat pe YouTube câteva cover-uri ale unor piese pop celebre, care i-au adus milioane de vizualizări. În 2014 Christina a încheiat pe locul trei emisiunea-concurs "The Voice", organizată de televiziune NBC.

Un caz similar s-a produs în SUA în 1995, când tânăra cântăreaţă Selena Quintanilla-Perez, 23 de ani, a fost împuşcată într-o cameră de motel de chiar fondatorul fan-clubului său. Luna trecută vedeta pop niponă Mayu Tomita, 20 de ani, a fost înjunghiată în timpul unei întâlniri cu fanii la Tokyo. Din fericire Mayu Tomita a supravieţuit atacului. Poliţia japoneză a reţinut un suspect în vârstă de 27 de ani.

Christina Grimmie şi-a lansat primul disc EP, 'Find Me', în 2011, fiind urmat de primul album de studio, "With Love", în 2013. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Christina Grimmie