x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a înfiinţat o brigadă de apărarea a Bucovinei de România

Ucraina a înfiinţat o brigadă de apărarea a Bucovinei de România

21 Sep 2015   •   17:10
Ucraina a înfiinţat o brigadă de apărarea a Bucovinei de România

O nouă brigadă este înfiinţată 'în Bucovina pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni', au anunţat luni, la Ivano-Frankivsk, şeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ 'Zapad', colonelul Viktor Kevljuk, precum şi viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, informează agenţia de presă rusă oficială TASS.

'Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfăşura acţiuni de reconstrucţie şi reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari', a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicaţie locală.

'Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României', a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanţi care 'să ştie să lupte foarte bine în munţi - Crimeea'.

Este planificat ca formarea unităţii militare să se încheie până la 30 octombrie.

Potrivit TASS, în ultimii ani Bucureştiul a accelerat procesul de obţinere, în baza unei proceduri simplificate, a cetăţeniei române de către locuitori din nordul Bucovinei, aflată astăzi în componenţa Ucrainei. Spre frontierele estice către portul Constanţa de la Marea Neagră 'experţi au reperat în repetate rânduri desfăşurări de tehnică militară şi soldaţi ai armatei române', mai scrie agenţia de presă rusă oficială.

×