x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a sistat furnizarea apei şi electricităţii în Crimeea! Putin: "Aproape o crimă împotriva umanităţii"

Ucraina a sistat furnizarea apei şi electricităţii în Crimeea! Putin: "Aproape o crimă împotriva umanităţii"

26 Oct 2016   •   21:30
Ucraina a sistat furnizarea apei şi electricităţii în Crimeea! Putin: "Aproape o crimă împotriva umanităţii"

Întreruperea de către autorităţile ucrainene a furnizării apei şi electricităţii pentru peninsula Crimeea, după ce Rusia a anexat-o, este 'aproape o crimă împotriva umanităţii', a apreciat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un discurs susţinut în Crimeea, în care şi-a detaliat unele planuri privind dezvoltarea economică a acestei regiuni, relatează agenţia DPA.

'Organizaţiile de apărare a drepturilor omului tac, dar de fapt aceasta este o crimă serioasă' a adăugat el în timpul unui forum economic desfăşurat la Yalta.

Liderul de la Kremlin a vizitat miercuri pentru a treia oară Crimeea după anexarea acesteia, stârnind astfel noi proteste din partea guvernului de la Kiev. În discursul său, el a promis că în doi ani va restabili complet furnizarea de electricitate în peninsulă şi că va aloca sume echivalente cu aproape două miliarde de dolari pentru proiectele de furnizare a apei curente.

Putin a promis de asemenea continuarea sprijinului pentru dezvoltarea fabricilor locale şi a estimat că viitorul pod peste strâmtoarea Kerci va permite sosirea în Crimeea a încă aproximativ 14 milioane de turişti anual. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin putin ucraina crimeea curent