x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina acuză Rusia că a mobilizat 90.000 de militari în apropierea frontierelor sale

Ucraina acuză Rusia că a mobilizat 90.000 de militari în apropierea frontierelor sale

03 Noi 2021   •   19:30
Ucraina acuză Rusia că a mobilizat 90.000 de militari în apropierea frontierelor sale
Sursa foto: ucraina

Administraţia de la Kiev a anunţat, miercuri, că Rusia a mobilizat aproximativ 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, deşi luni minimizase avertismentele unor oficiali de la Washington privind prezenţa militară rusă.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat miercuri că Rusia a lăsat 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei după efectuarea unor exerciţii în ultimele săptămâni. "Trebuie notat că Federaţia Rusă a recurs periodic la practica transferării şi acumulării de unităţi militare pentru a întreţine tensiunile în regiune şi a menţine presiunile politice asupra statelor vecine", a comunicat Ministerul Apărării de la Kiev.

Conform cotidianului The Washington Post, Administraţia de la Washington a depistat în ultimele zile suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

Administraţia de la Kiev transmisese luni că nu a observat manevre militare neobişnuite în apropierea frontierelor.

Kremlinul a negat informaţiile privind suplimentarea efectivelor militare, catalogându-le drept "false".

Potrivit site-ului Politico.com, imaginile surprinse de sateliţi comerciali confirmă că Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

"Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi monitorizează constant mişcările forţelor militare ruse. Este important să existe transparenţă şi să fie evitate interpretările greşite", a afirmat marţi un oficial NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina