x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Groapă comună, descoperită la Slaviansk, în estul ţării

Ucraina: Groapă comună, descoperită la Slaviansk, în estul ţării

25 Iul 2014   •   14:32

Autorităţile ucrainene susţin că au descoperit o primă groapă comună la Slaviansk, fost bastion al rebelilor proruşi, în care s-ar afla 20 de corpuri ale unor civili, dar şi ale unor combatanţi rebeli.

'Noi ştim că acolo (la Slaviansk) există şi alte gropi comune, dar nu ştim unde şi aceasta este prima pe care am descoperit-o', a declarat Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, potrivit AFP.

'Ştim că aici au fost îngropaţi, într-o groapă comună, patru credincioşi protestanţi, nevinovaţi şi care au fost torturaţi de către rebeli', a mai indicat el.

Autorităţile de la Kiev, care efectuează, de când au preluat la începutul lunii iulie controlul la Slaviansk, anchete asupra cazurilor privind dispariţia unor locuitori, afirmă că în groapa comună s-ar putea afla şi rebeli.

Un raport al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, publicat la mijlocul lunii iunie, asupra situaţiei în oraşele controlate de rebeli indica faptul că zeci de opozanţi reali sau presupuşi a fi opozanţi au dispărut sau au fost supuşi torturilor.

×