x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE ar putea oferi sprijin financiar suplimentar pentru Ungaria în criza imigranților

UE ar putea oferi sprijin financiar suplimentar pentru Ungaria în criza imigranților

31 Aug 2015   •   21:21
UE ar putea oferi sprijin financiar suplimentar pentru Ungaria în criza imigranților
Sursa foto: Foto: MTI

Uniunea Europeană ar putea finanţa şi înfiinţa noi centre de primire a solicitanţilor de azil în Ungaria, la fel cum deja face în Italia şi Grecia, a declarat luni comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, potrivit Reuters.

Reprezentantul CE, care se va deplasa în Ungaria în viitorul apropiat, a spus că executivul comunitar este pregătit să furnizeze sprijin suplimentar guvernului ungar în contextul creşterii numărului de persoane care tranzitează Balcanii pentru a ajunge în Uniunea Europeană şi ''dacă va fi necesar, va înfiinţa un centru de primire în Ungaria''.

Prevăzute a fi deschise în săptămânile următoare în Grecia şi Italia, unde peste 300.000 de oameni au sosit deja în acest an pe cale maritimă, aceste centre de primire ale UE sunt deservite parţial de experţi în imigraţie proveniţi din alte state membre.

''Ungaria este supusă presiunii, aşa cum este cazul Greciei şi Italiei'', a afirmat Avramopoulos, aflat la terminalul de la Calais al tunelului de sub Canalul Mânecii.

Ungaria intenţionează să înăsprească săptămâna viitoare o serie de legi pentru a reduce presiunea valului de imigranţi asupra ţării, una dintre măsuri referindu-se la folosirea armatei, în caz de necesitate, pentru a ajuta forţele de poliţie în apropierea graniţei sudice.

Printre modificările avute în vedere se află crearea unor zone speciale de tranzit lângă frontiera cu Serbia, unde să fie reţinuţi imigranţii în timp ce le sunt procesate cererile de azil.

Se prevede, de asemenea, înăsprirea pedepselor pentru trecerea ilegală a graniţei. Dacă vor fi adoptate, modificările vor intra în vigoare de la mijlocul lunii septembrie.

Conform celor mai recente date comunicate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), de la începutul acestui an, în total 322.914 refugiaţi veniţi din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia au reuşit să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană.

×