x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE condamnă ferm violențele împotriva manifestanților din Kiev. 1.000 de protestatari, dispersaţi de jandarmi

UE condamnă ferm violențele împotriva manifestanților din Kiev. 1.000 de protestatari, dispersaţi de jandarmi

30 Noi 2013   •   20:22
UE condamnă ferm violențele împotriva manifestanților din Kiev. 1.000 de protestatari, dispersaţi de jandarmi

Uniunea Europeană a condamnat ferm violențele forțelor de ordine care i-au dispersat vineri pe manifestanții proeuropeni din Ucraina și a făcut apel la respectarea libertății de expresie și de adunare, se arată sâmbătă într-un comunicat citat de AFP, informează agerpres.ro.

"UE condamnă cu fermitate folosirea excesivă a forței în noaptea de vineri de poliția din Kiev pentru a dispersa manifestanții pașnici", precizează în acest comunicat comun șefa diplomației europene, Catherine Ashton, și comisarul european pentru extindere, Stefan Füle.

"Manifestanții și-au exprimat în ultimele zile în mod puternic și fără precedent sprijinul față de acordul de asociere politică și integrare economică a Ucrainei cu UE, iar acest sprijin a fost salutat vineri de participanții la summitul de la Vilnius pentru Parteneriatul Estic", au reamintit ei.

"Folosirea nejustificată a forței este împotriva principiilor față de care toți participații de la summitul de la Vilnius și-au exprimat adeziunea, inclusiv președintele ucrainean", au conchis ei.

Forţele de ordine au intervenit în Piaţa Independenţei din Kiev, azi dimineaţă, unde aproximativ 1.000 de manifestanţi rămăseseră în urma protestelor de vineri, informează mediafax.ro.

"Manifestanţii au fost dispersaţi cu brutalitate, zeci de persoane fiind rănite, iar alte zeci fiind reţinute", a declarat deputatul Andrei Şevcenko. "Ucraina nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie", a adăugat el.

Site-ul de ştiri al opoziţiei Ukrainskaia Pravda a difuzat imagini care arată manifestanţi având sânge pe feţe. De asemenea, înregistrări video surprind intervenţia brutală a forţelor de ordine.

Protestatari bătuţi în Ucraina

×
Subiecte în articol: protest ucraina ucraina ue