x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul bilanţ al busculadei de la Mecca: 1.453 de morţi

Ultimul bilanţ al busculadei de la Mecca: 1.453 de morţi

09 Oct 2015   •   17:49
Ultimul bilanţ al busculadei de la Mecca: 1.453 de morţi

A fost dat publicităţii ultimul bilanţ al morţilor în timpul busculadei din timpul ritualului Hajj, în apropierea Meccăi.

Totalul victimelor se ridică la 1.453 de oameni, număr confirmat de Associated Press, şi este rezultatul datelor oficiale şi declaraţiile a 19 state ale căror cetăţeni au fost declaraţi decesaţi în timpul pelerinajului, relatează The Guardian.

Numărul este substanţial mai mare decât cel comunicat de oficialităţile saudite. Guvernul din regat susţine că numărul morţilor s-ar ridica la numai 769 de oameni care su pierit în timpul busculadei de lângă Mina, o alşezare religioasă din apropierea Meccăi.

Incidentul a generat un conflict diplomatic între Iran şi Arabia Saudită. În timpul busculadei au murit 465 de iraniei, ceea ce a adus acuze din partea oficialilor de la Teheran la adresa saudiţilor pe care îi acuză că nu au fost capabili să protejeze pelerinii.

Amintim că în data de 24 septembrie 2015 a avut loc o busculadă în aşezarea de corturi, Mina, în timpul ritualului religios Hajj cu ocazia pelerinajului de la Mecca.

×
Subiecte în articol: busculada mecca 1453 morti mecca