x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul urs polar din Africa a murit

Ultimul urs polar din Africa a murit

13 Aug 2014   •   23:46
Ultimul urs polar din Africa a murit

Ultimul urs polar din Africa a murit, azi, după mai multe luni în care a jelit moartea ursoaicei GeeBee, alături de care a împărţit vreme de 28 de ani acelaşi ţarc din grădina zoologică din Johannesburg, Africa de Sud.

Wang, un urs polar în vârstă de 28 de ani, suferea de artrită în stadiu avansat şi insuficienţă hepatică. Reprezentanţii grădinii zoologice din Johannesburg, unde Wang a fost o mare atracţie, au luat decizia de a-l eutanasia pe urs, pentru a-l scuti de suferinţă. Partenera lui Wang, ursoaica GeeBee, a murit de infarct în ianuarie, anul acesta.

GeeBee şi Wang au locuit împreună de când erau pui în vârstă de 6 luni. Prietenia lor a fost una ieşită din comun, dat fiind că urşii polari tind să fie animale solitare.

După moartea lui GeeBee, Wang a început să mănânce tot mai puţin şi a refuzat să mai înoate în piscina din ţarcul său.

Pentru a-l consola, reprezentanţii grădinii zoologice au intenţionat, la un moment dat, să-i cumpere o maşină de făcut zăpadă, însă veterinarii s-au opus, afirmând că după o viaţă întreagă petrecută în clima Africii, o schimbare de temperatură i-ar fi putut fi fatală ursului polar. Wang era oricum bătrân pentru un urs (în sălbăticie urşii polari trec rar de 20 de ani).

Wang a fost născut într-o grădină zoologică din Japonia, în timp ce GeeBee a fost adusă din Canada. Ambii urşi au fost primiţi la schimb pentru lei africani.

Deşi au trăit împreună din 1986, cei doi urşi nu s-au împerecheat, pentru că, spun specialiştii, instinctele de reproducere ale urşilor polari nu se manifestă decât în clima rece.

×
Subiecte în articol: urs polar