x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent austriac le-a spus autorităţilor că a fabricat o "bombă-test" în Germania

Un adolescent austriac le-a spus autorităţilor că a fabricat o "bombă-test" în Germania

24 Ian 2017   •   16:24
Un adolescent austriac le-a spus autorităţilor că a fabricat o "bombă-test" în Germania

Un adolescent austriac arestat vinerea trecută pentru că ar fi încercat să comită un atac islamist în Viena le-a spus anchetatorilor că a fabricat în Germania o "bombă-test", a anunţat marţi ministrul austriac de Interne, într-un interviu pentru postul de televiziune ORF, preluat de Reuters. 

"Asamblase o bombă-test, asta e tot ce putem face public la finalul interogatoriului la care a fost supus azi", a declarat ministrul Wolfgang Sobotka. Întrebat la ce fel de bombă se referă cu exactitate, oficialul austriac a precizat: "Mă refer la ce rezultă când cineva încearcă să pună laolaltă materiale obţinute de pe piaţă în urma unor instrucţiuni disponibile pe Internet'. 

Suspectul are 17 ani, este cetăţean austriac de origine albaneză. A fost reţinut vinerea trecută, în urma unor informaţii transmise de servicii din alte state. 

Austria a alertat apoi Germania cu privire la un alt suspect, un cetăţean german de 21 de ani. Poliţiştii germani l-au arestat în oraşul Neuss. Bărbatul le-a spus, în cadrul interogatoriului, că adolescentul austriac îl vizitase de câteva ori, cel mai recent în urmă cu două săptămâni, anunţa luni Procuratura din Duesseldorf. 

Publicaţia Focus a relatat că suspectul german plănuia un atac asupra forţelor de Poliţie şi asupra militarilor. El şi austriacul ar fi făcut diverse teste în vederea obţinerii de substanţe explozive. 

Nu este clar, potrivit Reuters, dacă cei doi suspecţi plănuiau atacuri separate sau colaborau în vederea comiterii unui singur atentat. AGERPRES

×