x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un aliat al lui Alexei Navalnîi, opozantul Kremlinului, a fost reţinut la Moscova

Un aliat al lui Alexei Navalnîi, opozantul Kremlinului, a fost reţinut la Moscova

21 Mai 2019   •   13:39
Un aliat al lui Alexei Navalnîi, opozantul Kremlinului, a fost reţinut la Moscova

Un colaborator apropiat al opozantului nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut marţi la Moscova pentru participarea la un protest datând de anul trecut, el riscând până la 30 de zile de închisoare, informează AFP.
Leonid Volkov (38 de ani) a fost reţinut de poliţia moscovită în timp se îndrepta la serviciu într-un taxi, a indicat Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi.
'Ei l-au arestat, spunându-i: 'Te aşteptăm de mult timp!', a povestit Aleksei Navalnîi pe contul său de Twitter.
Pe propriul cont de Twitter, Volkov a explicat că arestarea sa este legată de participarea sa anul trecut la o manifestaţie neautorizată împotriva creşterii vârstei de pensionare. El riscă până la 30 de zile de închisoare.
La 9 septembrie 2018, mii de persoane au protestat în toată Rusia împotriva unei legi care majora vârsta de pensionare, lege între timp intrată în vigoare. Mai multe sute de persoane au fost arestate.
Intervievat de postul de radio Eho Moskvî, Viaceslav Ghimadi, un avocat al organizaţiei Fondul împotriva corupţiei (FBK) a lui Aleksei Navalnîi, a declarat că Leonid Volkov nu a putut să organizeze acea manifestaţie întrucât se afla în străinătate la acel moment. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alexei navalnîi