x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alt oraş din China, Anyang, intră în lockdown pentru a combate un focar de Omicron

Un alt oraş din China, Anyang, intră în lockdown pentru a combate un focar de Omicron

11 Ian 2022   •   22:00
Un alt oraş din China, Anyang, intră în lockdown pentru a combate un focar de Omicron

Oraşul chinez Anyang, din provincia Henan, a fost plasat marţi în lockdown şi a interzis circulaţia autovehiculelor private, după ce a detectat 58 de cazuri noi de COVID-19, anunță surse locale citate de EFE

Oraşul Anyang, cu o populaţie de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat 84 de cazuri de COVID-19 începând de sâmbătă, când a fost notificată prima infectare.

Autorităţile locale au interzis circulaţia autovehiculelor private, iar toţi cetăţenii sunt obligaţi să rămână în locuinţele lor pe durata desfăşurării unei anchete epidemiologice, potrivit agenţiei oficiale Xinhua.

Serviciile de cumpărare la domiciliu au fost sistate, iar magazinele, cu excepţia unor supermarketuri care vând produse de primă necesitate, au fost închise.

Potrivit guvernului local, cazurile detectate pe parcursul weekendului trecut aparţin aceluiaşi lanţ de contagieri care a provocat focarul din oraşul Tianjin, aflat la 420 de kilometri distanţă, unde a fost detectată pentru prima oară varianta Omicron.


Ameninţarea cu varianta Omicron intervine la mai puţin de o lună de Anul Nou Lunar, când chinezii călătoresc în masă spre localităţile lor de origine pentru a petrece aceste sărbători alături de familiile lor.

Oficial, China a înregistrat în total 103.968 de cazuri de COVID-19 şi 4.636 de decese de la începutul pandemiei. 

×