x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un asistent medical din Germania, acuzat că a omorât 85 de pacienţi

Un asistent medical din Germania, acuzat că a omorât 85 de pacienţi

06 Iun 2019   •   15:56
Un asistent medical din Germania, acuzat că a omorât 85 de pacienţi

Un fost asistent medical a fost acuzat că a ucis 85 de pacienţi la două spitale din nordul Germaniei. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă, transmite BBC.

Judecătorul Sebastian Buehrmann a descris crimele în serie comise de asistenul medical Niels Hogel ca fiind “de neînţeles”. Hogel, care deja era condamnat la închisoare pe viaţă în cazul a două crime, a administrat doze letale de medicament pentru inimă oamenilor aflaţi în grija sa între 1999 şi 2005.

Niels Hogel este considerat cel mai mare criminal din istoria modernă a Germaniei.

Procurorii au afirmat că acesta ataca pacienţii din dorinţa de a-şi impresiona colegii prin încercările repetate de a-i resuscita mai apoi. Un fost coleg al lui Hogel a spus pentru ziarul Bild că acesta era poreclit “Rambo al resuscitărilor” pentru că “îi împingea pe toţi” când un pacient avea nevoie să fie resuscitat.

În ultima zi a procesului, Hogel, în vârstă de 42 de ani, a cerut iertare familiilor victimelor pentru “actele oribile” pe care le-a comis. “Vreau să-mi cer sincere scuze pentru tot ce v-am făcut în ultimii ani”, a spus acesta.

Hogel a fost acuzat că a ucis 100 de pacienţi în oraşele Delmenhorst şi Oldenburg. Poliţia este de părere că acesta se află în spatele mai multor crime, însă incinerarea corpurilor a însemnat distrugerea dovezilor.

Hogel şi-a recunoscut fapta în cazul a 55 de crime, deşi tribunalul din Oldenburg l-a acuzat de 85 de crime, potrivit presei din Germania.

Crimele lui Hogel au fost oprite când acesta a fost prins în timp ce administra medicamente care nu erau prescrise unui pacient în 2005, în Delmenhorst.

×