x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un autobuz cu ofiţeri ruşi a căzut într-o prăpastie în Osetia de Sud: 6 morţi şi 16 răniţi

Un autobuz cu ofiţeri ruşi a căzut într-o prăpastie în Osetia de Sud: 6 morţi şi 16 răniţi

19 Mai 2016   •   14:20
Un autobuz cu ofiţeri ruşi a căzut într-o prăpastie în Osetia de Sud: 6 morţi şi 16 răniţi

Şase ofiţeri ruşi şi-au pierdut viaţa şi alţi 16 au fost răniţi după ce autobuzul la bordul căruia se aflau a căzut într-o prăpastie pe un drum de munte în Osetia de Sud, provincie separatistă georgiană, unde Moscova dispune de o bază militară, relatează DPA şi RIA Novosti.

Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei, două provincii separatiste ale Georgiei, după conflictul de cinci zile cu Georgia în august 2008.

Conform primelor informaţii, sistemul de frânare a cedat în timp ce vehiculul se afla pe un drum montan între localitatea Panchavati şi capitala republicii nerecunoscute Ţhinvali, a indicat Ministerul rus al Apărării. Ofiţerii ruşi se îndreptau spre locul unde urma să aibă loc un antrenament.

La ordinul ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, un avion militar a decolat de pe aeroportul militar Cikalovsk de lângă Moscova cu o echipă de medici şi echipamente medicale spre Osetia de Sud pentru a acorda asistenţa necesară militarilor răniţi. Militarii în stare gravă vor transportaţi la Moscova, dacă sunt deplasabili, potrivit RIA Novosti. AGERPRES

×