x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bebeluş declarat mort a "înviat" după ce a stat o noapte la morga

Un bebeluş declarat mort a "înviat" după ce a stat o noapte la morga

09 Feb 2016   •   18:04
Un bebeluş declarat mort a "înviat" după ce a stat o noapte la morga

După ce a fost declarat mort şi a stat o noapte întreagă la morgă, un bebeluş chinez a dat brusc semne de viaţă chiar când era pe punctul să fie incinerat, iar televiziunea locală a anunţat ştirea ca pe un ''miracol", transmite marţi AFP.

Salariaţii unei firme de pompe funebre din districtul Pan'an (provincia Zhejinag, estul ţării) "se pregăteau vineri să incinereze cadavrul bebeluşului când acesta a început să geamă", a anunţat un canal TV din provincie pe contul său oficial de microbloguri. Copilul fusese declarat mort cu o zi înainte şi fusese ţinut circa 15 ore la morgă, într-un spaţiu frigorific, la o temperatură de minus 12 grade Celsius, a menţionat postul de televiziune din Zhejiang.

Dându-şi seama cu stupefacţie că bebeluşul trăieşte, salariaţii de la pompe funebre i-au anunţat tatăl şi salvarea, iar copilul a fost spitalizat la terapie intensivă.

Această întâmplare dramatică, adusă la cunoştinţa publicului cu fotografii ale bebeluşului salvat ca prin minune şi ale certificatului de deces, a fost amplu mediatizată în plin weekend al Anului Nou lunar de alte mijloace de presă chineze şi a circulat masiv pe reţelele de socializare. "Este prima oară că văd un astfel de caz, este o adevărată minune", a declarat doctorul Chen, medic la spitalul din Pan'an, unde a venit pe lume copilul.

După ce s-a născut prematur la începutul lunii ianuarie, bebeluşul a stat 23 de zile la incubator, fiind apoi luat de la spital de tatăl său, dornic să îl aibă acasă la începutul anului Maimuţei, conform calendarului chinez. Însă starea lui s-a deteriorat după două zile, iar copilul a fost adus de urgenţă la spital, cu faţa vânătă. A fost declarat mort în 4 februarie, doctorul transmiţându-le părinţilor că inima nu îi mai bate. Înainte ca micuţul să fie depus la morgă, tatăl său l-a înfăşurat în două rânduri de haine şi într-un sac gros, ceea ce i-a salvat poate viaţa. Medicii sunt însă circumspecţi în privinţa şanselor sale de recuperare.

×