x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un celebru monument istoric din Myanmar, distrus de o alunecare de teren

Un celebru monument istoric din Myanmar, distrus de o alunecare de teren

18 Iun 2018   •   19:20
Un celebru monument istoric din Myanmar, distrus de o alunecare de teren

O renumită pagodă budistă a fost avariată de intemperiile care afectează sudul statului Myanmar şi care au determinat sute de persoane să îşi părăsească locuinţele ce au fost inundate, informează AFP. 

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra provinciei Mon din Myanmar pe parcursul weekendului trecut nu prezentau luni niciun semn de acalmie, potrivit presei locale. Aversele au provocat o alunecare de teren care a avariat pagoda Kyeik Than Lan, ale cărei cupole aurii domină capitala regiunii, Mawlamyine. 

Muncitorii locali au mutat statuile lui Buddha, iar călugării au participat la curăţarea siturilor religioase, potrivit corespondenţilor AFP. 

Potrivit lui Bo Win, un rezident care a participat la aceste lucrări, 1.000 de localnici au fost evacuaţi şi mutaţi în adăposturi temporare construite în jurul oraşului. 

Cotidianul Global New Light anunţă că 150 de persoane au fost adăpostite într-o şcoală din sudul oraşului Mawlamyine, după ce câteva zeci de case şi mai multe poduri au fost acoperite de ape. 

Nu a fost semnalată nicio victimă. Săptămâna trecută, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren provocate de ploi torenţiale în Mogok, un oraş din nordul regiunii, celebru pentru minele sale de rubine. 

În 2015, peste 100 de persoane au murit în inundaţiile produse în această ţară şi alte câteva sute de mii au trebuit să fie strămutate. 

Aproximativ 138.000 de persoane au murit în 2008 după trecerea ciclonului Nargis, care a devastat o parte importantă a regiunilor costiere din Myanmar. AGERPRES

×