x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat rus homofob vrea să interzică filmul ''Frumoasa şi Bestia''

Un deputat rus homofob vrea să interzică filmul ''Frumoasa şi Bestia''

04 Mar 2017   •   20:20
Un deputat rus homofob vrea să interzică filmul ''Frumoasa şi Bestia''

Un deputat rus cunoscut pentru declaraţiile sale homofobe, Vitali Milonov, a cerut sâmbătă Ministerului Culturii să interzică noul film Disney "Beauty and the Beast'' (Frumoasa şi Bestia) dacă se dovedeşte că acesta glorifică homosexualitatea, informează France Presse. 

Într-o scrisoare adresată ministrului culturii, Vladimir Medinsky, despre care are cunoştinţă agenţia RIA Novosti, Milonov estimează că acest film face o ''propagandă flagrantă şi neruşinată păcatului şi relaţiilor sexuale perverse". 

Regizorul Bill Condon a dezvăluit că filmul, care va rula în Rusia din 16 martie, va conţine "primul moment exclusiv gay'' din istoria Disney, chiar dacă criticii care au văzut filmul au minimalizat importanţa acestui fapt. 

Milonov a cerut ministrului culturii să organizeze o vizionare specială înainte de lansarea în cinematografe şi "să ia măsuri pentru a-l interzice" în cazul în care se constată că pelicula conţine "elemente de propagandă homosexuală". 

Solicitată, compania Walt Disney în Rusia şi în Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu a reacţionat pentru moment. 

Militant puternic împotriva drepturilor homosexualilor, Milonov este la originea adoptării unei legi care condamnă orice "propagandă" homosexuală în rândul minorilor, text care a atras multe critici în ţările occidentale. 

Deputat al partidului de guvernământ, Rusia Unită, el este, de asemenea, cunoscut pentru declaraţiile sale zgomotoase împotriva homosexualilor şi chiar a cerut închiderea reţelei de socializare Facebook, căreia îi reproşează că difuzează fotografii în culorile curcubeului, simbol al minorităţilor sexuale. 

Mitingurile de susţinere a comunităţii homosexuale sunt interzise în mod sistematic în Rusia, unde homosexualitatea a fost considerată o crimă până în 1993 şi boală mintală până în 1999 şi unde homofobia este adesea exprimată în mod deschis.AGERPRES

×