x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fotoreporter al forţelor SUA a surprins explozia care a ucis-o, în Afganistan. Fotografiile au fost făcute publice

Un fotoreporter al forţelor SUA a surprins explozia care a ucis-o, în Afganistan. Fotografiile au fost făcute publice

04 Mai 2017   •   11:40
Un fotoreporter al forţelor SUA a surprins explozia care a ucis-o, în Afganistan. Fotografiile au fost făcute publice
Sursa foto: Alex Horton

Armata SUA a făcut publice două fotografii ce surprind momentul când o explozie accidentală de mortier ucide cinci oameni în Afganistan, inclusiv o fotoreporteră americană de război care a captat una din cele două imagini înainte să moară, relatează joi agenţia Reuters. 

La 2 iulie 2013, Hilda Clayton făcea fotografii în timpul unui antrenament cu muniţie reală în provincia Laghman, la est de Kabul, în momentul în care s-a declanşat explozia care a ucis-o împreună cu patru soldaţi din armata afgană. Unul dintre aceştia era tot fotoreporter, a precizat revista militară americană Military Review. Clayton avea 22 de ani şi era înrolată în armata SUA, fiind membră a aşa-zisei unităţi "combat camera" cu baza la Fort Meade, în statul Maryland. 

S-a discutat dacă să se facă sau nu publice imaginile surprinse de Clayton şi colegul ei afgan, a menţionat publicaţia. "Actuala ediţie a Military Review se concentrează pe promovarea conceptelor de egalitate de gen, iar aceste fotografii ilustrează pericolele cu care se confruntă atât bărbaţii, cât şi femeile din forţele noastre armate, în timpul instrucţiei şi al operaţiunilor de luptă", a explicat redacţia revistei militare americane. 

Sursă foto: Alex Horton - Twitter

http://jacksonville.com/

×