x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un francez a câștigat peste 83 de milioane de euro la loteria Euro Millions

Un francez a câștigat peste 83 de milioane de euro la loteria Euro Millions

12 Apr 2017   •   13:25
Un francez a câștigat peste 83 de milioane de euro la loteria Euro Millions

O persoană din Franţa a câştigat un jackpot de peste 83 de milioane de euro la cea mai recentă extragere Euro Millions, informează miercuri AFP citând surse din cadrul Française des Jeux (FDJ). 

Persoana norocoasă, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de compania franceză - care nu a precizat nici locul în care aceasta s-a prezentat pentru a valida biletul de loterie - a fost declarată, marţi, singura câştigătoare a sumei cumulate. Fondul iniţial de câştiguri a fost de 17 milioane de euro, pus în joc la 17 martie, iar valoarea sa a ajuns ulterior la 83.397.527 de euro. 

Acesta este cel mai mare câştig înregistrat de la începutul anului în Franţa, precizează sursa citată. 

Două persoane din această ţară au mai câştigat potul cel mare după lansarea noii formule a Euro Millions în septembrie 2016, însă sumele obţinute au fost mai mici (39,33 milioane euro, la 8 noiembrie şi 61,14 milioane euro, la 25 noiembrie). 

În această nouă formulă, suma pusă în joc este de 17 milioane de euro, faţă de 15 milioane anterior, şi creşte rapid când nu există nici un câştigător, putându-se ajunge până la 190 de milioane. 

Lansat în 2004, jocul Euro Millions atrage peste 20 de milioane de jucători regulaţi din nouă ţări participante (Franţa, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Irlanda, Austria, Elveţia, Luxemburg). Acesta a adus contribuţii de 5,9 miliarde de euro (dintre care 1,5 miliarde pentru Franţa) în 2015, dintre care câştigurile au însumat 2,9 miliarde de euro.AGERPRES

×