x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un grup de 33 de jurnalişti aflaţi în Siria a fost ţinta unui atac de artilerie lansat de la graniţa cu Turcia

Un grup de 33 de jurnalişti aflaţi în Siria a fost ţinta unui atac de artilerie lansat de la graniţa cu Turcia

01 Mar 2016   •   16:16
Un grup de 33 de jurnalişti aflaţi în Siria a fost ţinta unui atac de artilerie lansat de la graniţa cu Turcia

Un grup de jurnalişti de diferite naţionalităţi aflaţi în provincia Latakia, din nordul Siriei, unde există o bază aeriană rusă, a fost ţinta unui atac de artilerie lansat de la graniţa cu Turcia, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, relatează DPA.

Grupul format din 33 de jurnalişti, unii proveniţi din Rusia şi SUA, a fost vizat de tiruri de artilerie, iar câţiva au fost răniţi uşor, a mai spus Konaşenkov, citat de agenţia de ştiri Tass.

Se pare că tirurile de artilerie ar fi fost lansate de Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida din Siria, care, ca organizaţie desemnată de ONU drept teroristă, nu este inclusă în acordul de încetare a focului intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute în Siria.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat că Moscova doreşte închiderea frontierei turco-siriană deoarece aceasta este utilizată pentru a furniza arme teroriştilor, unele fiind ascunse în convoaiele cu ajutoare umanitare provenite din Turcia. AGERPRE

×