x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un incendiu de pădure a impus declanşarea codului portocaliu în partea de vest a Mexicului

Un incendiu de pădure a impus declanşarea codului portocaliu în partea de vest a Mexicului

12 Apr 2018   •   10:00
Un incendiu de pădure a impus declanşarea codului portocaliu în partea de vest a Mexicului

Aproximativ 2.000 de hectare din pădurea La Primavera au fost mistuite de un incendiu care a determinat declanşarea codului portocaliu în Guadalajara, capitala statului mexican Jalisco, au informat miercuri autorităţile citate de EFE. 

Surse ale Protecţiei civile şi pompierilor din Jalisco au declarat pentru EFE că incendiul a fost provocat deliberat în cursul zilei de marţi pe un teren viran din San Miguel, care s-a extins apoi în zona protejată a pădurii din cauza vântului puternic. 

Aproximativ 373 de pompieri sprijiniţi de armata mexicană şi de numeroase elicoptere luptă împotriva incendiului care a fost controlat în proporţie de 60 %. Flăcările au mistuit în principal stejarii şi pinii din pădurea La Primavera, considerată plămânul verde al oraşului Guadalajara. 

Autorităţile locale au declanşat codul portocaliu în municipiile Zapopan, Tlaquepaque şi Tlajomulco, învecinate zonei metropolitane "ca urmare a poluării provocate de fumul emanat de incendiul activ de vegetaţie". 

Autorităţile au cerut populaţiei să suspende activităţile în aer liber şi să ţină închise uşile şi geamurile pentru a evita eventuale riscuri pentru sănătate, mai ales în rândul copiilor, femeilor însărcinate şi vârstnicilor. 

Fumul a cuprins treptat întregul oraş Guadalajara, astfel încât universităţile şi-au întrerupt cursurile miercuri după-amiază. 

Autorităţile au anunţat că şcolile îşi vor suspenda cursurile primare şi secundare în cursul zilei de joi în cele trei municipii din statul Jalisco.AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: incendiu padure mexic