x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un lucrător de la Vatican este infectat cu coronavirus. El locuiește în aceeași reședință cu Papa Francisc

Un lucrător de la Vatican este infectat cu coronavirus. El locuiește în aceeași reședință cu Papa Francisc

26 Mar 2020   •   12:26
Un lucrător de la Vatican este infectat cu coronavirus. El locuiește în aceeași reședință cu Papa Francisc

Un lucrător de la Vatican, care ia masa în aceeași clădire cu Papa Francisc, este infectat cu coronavirus. El trăiește de mulți ani în casa de oaspeți Sfânta Marta. Întrucât prezintă simptome a fost internat în spital. Acesta a stat destul de retras după ce a acuzat o răceală la sfârșitul lunii februarie. Numele lui nu a fost dezvăluit, transmite dailymail.uk.

În clădirea respectivă s-au luat măsuri pentru efectuarea dezinfectării. 

Presa italiană transmite că Papa mănâncă singur de ceva timp și păstrează distanța necesară față de persoanele din jur. 

Sfântul Părinte are 83 de ani și este într-o stare bună de sănătate, potrivit unor surse de la Vatican. El a apărut în această dimineață într-o poză care îl prezintă fața unei mese din Biserica Sfânta Marta.

El folosește pensiunea respectivă pentru a lua masa și a ține întâlniri private. Merge și la Biblioteca Vaticanului pentru a înregistra mesajele care se transmit celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume.

Vaticanul a fost închis încă de la începutul răspândirii infecției. Site-ul oficial Vatican News a transmis că, pe lângă persoana testată pozitiv la 6 martie, alți trei oameni sunt în prezent infectați cu coronavirus. Noile cazuri includ un angajat al biroului de marfă și doi angajați ai muzeelor ​​din Vatican.

Papa Francisc este originar din Argentina și are o sănătate bună, în pofida faptului că încă de tânăr a pierdut o parte din plămân. Acesta mai suferă și de sciatică, care îi provoacă dureri la șold. 

Autoritățile de la Roma au început să aibă speranțe după ce numărul de infecții și rata de mortalitate au scăzut în ultimele zile.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de pandemia cu virusul COVID-19.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Vatican papa papa francisc