x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un magnat imobiliar și-a făcut ECHIPA SIDA. Apoi a început să "convingă" proprietarii a căror imobile le vrea

Un magnat imobiliar și-a făcut ECHIPA SIDA. Apoi a început să "convingă" proprietarii a căror imobile le vrea

30 Dec 2014   •   10:45

Un dezvoltator chinez a angajat un grup de seropozitivi pentru a hărţui şi a goni oamenii dintr-o clădire pe care şi-o dorea, declanşând indignare pe reţelele de socializare.

Cei şase oameni purtători ai virusului HIV constituie echipa SIDA de demolare, potrivit semnăturii lăsate pe zidurile clădirii, pentru a-i speria pe proprietari. Oamenii au fost angajaţi de Yi'an Real Estate Company, firmă imobiliară, pentru a-şi atinge scopul, acela de a demola rapid casa, a spus Li Gejun, oficial din oraşul Nanyang, provincia Henan, unde a avut loc incidentul.

În China persistă prejudecăţi intense faţă de seropozitivi, aceştia fiind trataţi ca nişte ciumaţi. Ca să alunge oamenii din casa râvnită de dezvoltator, echipa a spart geamurile clădirii şi a lansat petarde de jur împrejur, a anunţat agenţia China Nouă.

'Aceste metode îngrozitoare de demolare se înmulţesc în mod incredibil', scria marţi un internaut pe Sina Weibo, Twitter-ul chinez, referindu-se la scandalurile legate de evacuări forţate cu ajutorul unor grupuri de presiune pentru realizarea unor proiecte imobiliare. Guvernele locale obţin profituri imense din vânzarea de terenuri dezvoltatorilor, după alungarea rezidenţilor care se opun adesea cu tărie autorităţilor şi firmelor imobiliare. Până acum au fost sancţionaţi patru oficiali şi cinci suspecţi, arestaţi, conform agenţiei China Nouă.

Ministerul Sănătăţii chinez a promis săptămâna trecută să asigure îngrijirea medicală a unui copil seropozitiv de opt ani, Kunkun, a cărui alungare din sat fusese cerută printr-o petiţie de către săteni.

×