x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un medic nazist, în vârstă de 95 de ani, este judecat pentru activitatea sa din lagărul morţii de la Auschwitz

Un medic nazist, în vârstă de 95 de ani, este judecat pentru activitatea sa din lagărul morţii de la Auschwitz

18 Ian 2016   •   15:04
Un medic nazist, în vârstă de 95 de ani, este judecat pentru activitatea sa din lagărul morţii de la Auschwitz

Un fost medic nazist în vârstă de de 95 de ani va fi judecat pentru cel puţin 3.681 de capete de acuzare pentru crimă, la 29 februarie, într-o instanţă de lângă Berlin, a declarat luni un purtător de cuvânt citat de agenţia de presă DPA.

Fostul medic SS, al cărui nume dat publicităţii este 'Hubert Z', conform legislaţiei germane a confidenţialităţii, va apărea în faţa unei instanţe din Neubrandenburg fiind acuzat că a permis ca mii de oameni să fie gazaţi, ca parte a structurii organizatorice a lagărului morţii de la Auschwitz-Birkenau.

Procurorii au precizat că 'Hubert Z' a lucrat ca medic la acest lagăr între 15 august - 14 septembrie 1944, răstimp în care a trimis peste 3.681 de oameni - majoritatea dintre ei evrei - pentru a fi gazaţi de către nazişti.

Vestea vine dupe ce o instanţă de apel a răsturnat anul trecut verdictul, deoarece fostul medic SS ar fi fost prea bolnav pentru a fi judecat.

În aprilie 2015, aşa-numitul 'contabil' de la Auschwitz, Oskar Groening, în vârstă de 95 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că a fost complice la moartea a 300.000 de oameni în cadrul unui proces despre care s-a crezut că a fost ultimul proces al Holocaustului din Germania, aminteşte DPA.

×
Subiecte în articol: Auschwitz medic nazist proces