x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou MISTER bulversează oamenii de ştiinţă! Fenomenul a apărut în deşertul mexican şi ULUIEŞTE o lume întreagă (VIDEO)

Un nou MISTER bulversează oamenii de ştiinţă! Fenomenul a apărut în deşertul mexican şi ULUIEŞTE o lume întreagă (VIDEO)

22 Aug 2014   •   08:55
Un nou MISTER bulversează oamenii de ştiinţă! Fenomenul a apărut în deşertul mexican şi ULUIEŞTE o lume întreagă (VIDEO)

Imagini care prezintă o fisură lungă de un kilometru și adâncă de opt metri, în deșertul mexican, au fost făcute publice, fenomenul misterios bulversând oamenii de știință.

Fisura a apărut săptămâna trecută, pe neașteptate, în apropierea orașului Hermosillo, din Mexic, și afectează o șosea ce leagă localitatea de coasta Golfului California.

Fenomenul pare să le dea bătăi de cap geologilor mexicani, mai ales că fisura se adâncește, iar la doar câțiva kilometri distanță a apărut un rift asemănător, relatează Sky News.

Specialiștii au înaintat două ipoteze legate de apariția fisurii. Una se referă la cutremurele produse în zonă în ultimele săptămâni, iar a doua se leagă de construirea unui dig de către fermierii din zonă pentru a colecta apa de ploaie. Aceasta ar fi pătruns în sol, provocând scurgeri subterane care ar fi dus la surparea solului.

×