x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un parlamentar danez sugerează să se deschidă focul asupra bărcilor care transportă migranţi

Un parlamentar danez sugerează să se deschidă focul asupra bărcilor care transportă migranţi

08 Dec 2016   •   14:06
Un parlamentar danez sugerează să se deschidă focul asupra bărcilor care transportă migranţi

Forţele de securitate ar trebui să deschidă focul asupra bărcilor cu migranţi care încearcă să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, a sugerat la televiziunea naţională un parlamentar membru al principalului aliat politic al guvernului danez, Partidul Popular Danez (DF), relatează joi Reuters. 
    
"Singurul mod eficient este de a întoarce bărcile şi a le spune: 'Nu puteţi naviga în interiorul acestei frontiere naţionale, iar dacă o faceţi, veţi fi ori împuşcaţi sau întorşi şi trimişi înapoi'", a declarat Kenneth Berth, purtătorul de cuvânt pe probleme europene al partidului anti-imigraţie, marţi la postul DK4. 
    
Mai târziu, el şi-a nuanţat declaraţia pe Facebook, afirmând că nu a vrut să spună că oamenii ar trebui împuşcaţi, ci că navele NATO ar putea trage în aer, ca avertisment. 
    
Purtătorul de cuvânt al partidului, Soren Sondergaard, a declarat pentru Reuters că linia oficială a partidului nu este să se deschidă focul asupra refugiaţilor.  

DF a obţinut 21% din voturi la alegerile generale de anul trecut, ceea ce îl face al doilea cel mai mare partid în parlament. 
    
Danemarca a pus în aplicare politici de imigraţie dure după afluxul de refugiaţi de anul trecut, inclusiv controale la frontieră. 
    
În august, guvernul a propus o lege de urgenţă, care să-i permită să respingă solicitanţii de azil de la frontierele ţării. AGERPRES

×