x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un primar francez intenţionează să interzică Pokemon Go pe teritoriul localităţii administrate de el

Un primar francez intenţionează să interzică Pokemon Go pe teritoriul localităţii administrate de el

30 Aug 2016   •   21:25
Un primar francez intenţionează să interzică Pokemon Go pe teritoriul localităţii administrate de el

În faţa necazurilor provocate de Pokemon Go, primarul din Janvry (Essonne, partea central-nordică a Franţei), Christian Schoettl, urmează să depună la prefectură o hotărâre prin care se interzice practicarea jocului pe teritoriul localităţii administrate de el, informează marţi directmatin.fr.

Edilul şi-a dezvăluit proiectul luni pe blogul personal, enumerând problemele de siguranţă apărute ca urmare a practicării jocului: conducători auto neatenţi care joacă Pokemon Go la volan, vânători ai micilor făpturi virtuale care intră pe priorităţi private, copii "prinşi sub un clopot de sticlă", precum şi "hoţi care organizează adunări în locuri care le permit să subtilizeze cel mai mare număr de telefoane". Christian Schoettl apreciază că decizia sa va contribui la combaterea dependenţei de celebrul joc.

Nu este prima oară că un edil vrea să pună capăt vânătorii de Pokemoni. Vincent Ledoux, deputat al regiunii Nord, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că vrea să îi scrie secretarului de stat pentru Economia digitală, Axelle Lemaire, în privinţa acestui subiect, considerând că "un lanţ periculos" înconjoară jocul lansat de Niantic.

De la lansarea sa, în urmă cu câteva săptămâni, Pokemon Go este legat în permanenţă de diferite fapte diverse. În Japonia, de exemplu, o femeie a murit şi alta a fost grav rănită de şoferul unei camionete distras de aplicaţie. În Franţa, autorităţile au avertizat jucătorii. "Sfaturi pentru vânătorii de Pokemoni: şoferi, nu jucaţi Pokemon Go! Pietoni, fiţi de două ori mai atenţi!", a scris pe Twitter jandarmeria naţională. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pokemon Go