x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un prinţ polonez si-a lansat un partid politic în Marea Britanie

Un prinţ polonez si-a lansat un partid politic în Marea Britanie

21 Mar 2018   •   10:57
Un prinţ polonez si-a lansat un partid politic în Marea Britanie

In urma cu cativa ani, John (Jan) Zylinski l-a provocat la duel pe fostul lider al formaţiunii eurofobe UKIP Nigel Farage. Acum, a lansat un nou partid politic în Marea Britanie în vederea alegerilor locale din luna mai.

 

Printul Zyilinski a explicat că Duma Polska - Polish Pride va veni cu 100 de candidaţi la alegerile pentru Londra şi că partidul său va lupta pentru drepturile polonezilor şi ale altor minorităţi, cerând între altele să li se acorde cetăţenia britanică tuturor "nou-veniţilor" din UE cu drept de şedere şi ca "eurofobia" să fie declarată infracţiune motivată de ură.

"Polonezii sunt cei mai apropiaţi aliaţi ai Marii Britanii. Lupta pentru Marea Britanie era pierdută înainte de venirea piloţilor polonezi. Totuşi, practic nu avem reprezentare politică în Marea Britanie", spune omul de afaceri, a cărui familie aristocrată s-a instalat în Regatul Unit în timpul celui de-al doilea război mondial.

El a precizat că intenţionează să lupte pentru drepturile tuturor minorităţilor şi a adăugat că lui Farage şi UKIP ar trebui "să le fie ruşine" pentru divizările pe care le-au creat în Marea Britanie. "Vreau ca toţi să se simtă în siguranţă înainte de Brexit", a mai spus el.

Zylinski, dezvoltator imobiliar şi fost candidat fără succes la primăria Londrei în 2016, s-a făcut remarcat în 2015 după ce l-a provocat simbolic pe Farage la un duel cu sabia în Hyde Park în legătură cu afirmaţiile cu privire la imigraţie ale fostului lider al Partidului Independenţei Marii Britanii. AGERPRES

×