x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un refugiat iranian a oprit sute de trenuri în oraşul german Koln

Un refugiat iranian a oprit sute de trenuri în oraşul german Koln

21 Sep 2017   •   16:13
Un refugiat iranian a oprit sute de trenuri în oraşul german Koln

Un refugiat iranian a cărui cerere de azil a fost respinsă de autorităţile germane a oprit sute de trenuri în oraşul german Koln după ce s-a urcat pe şinele unui pod feroviar, dorind să atragă atenţia situaţiei lui, relatează DPA. 

Întrucât Podul Hohenzollern a trebuit să fie închis, 234 de trenuri au fost întârziate şi 11 au fost anulate, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a poliţiei germane. 

Iranianul, în vârstă de 29 de ani, nu a fost arestat, întrucât a dovedit că avea un permis de şedere valabil şi reşedinţă la Hamburg. Dar el riscă să fie acuzat de perturbare a operaţiunilor publice. 

El urcase miercuri seara pe şine, unde a împrăştiat pagini cu poeme pe care le-a scris în limba farsi. Intenţia sa a fost să transmită astfel un mesaj politicienilor germani şi iranieni, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei. 

Bărbatul a coborât de pe pod şi a fost luat în custodie după ce poliţia i-a oferit un translator. 'Ne-a spus că nu intenţiona să se sinucidă'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. 

Podul, care este deschis traficului feroviar şi pietonal, a fost închis timp de două ore şi jumătate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: refugiat germania azil politic iranian