x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un reporter susţine că l-a găsit pe cel mai bătran om din lume! Bărbatul este din Etiopia şi ar avea 160 de ani (VIDEO)

Un reporter susţine că l-a găsit pe cel mai bătran om din lume! Bărbatul este din Etiopia şi ar avea 160 de ani (VIDEO)

11 Sep 2013   •   09:32
Un reporter susţine că l-a găsit pe cel mai bătran om din lume! Bărbatul este din Etiopia şi ar avea 160 de ani (VIDEO)

Dhaqabo Ebba, un fermier pensionar din Etiopia, le-a povestit jurnaliştilor că are amintiri din 1895, povestindu-le în detaliu despre momentul în care ţara sa a fost invadată de Italia, informează BBC.

Într-un interviu acordat televiziunii locale Oromiya TV, bărbatul a povestit evenimentele petrecute în urmă cu peste un secol cu atâtea detalii încât jurnalistul Mohammed Ademo este convns că Ebba are 160 de ani.

"Când Italia a invadat Etiopia aveam două neveste, iar fiul meu era suficent de mare să ducă vitele la păscut", a povestit bărbatul.

Dacă ar fi aşa, Ebba are fi cu 46 de ani mai mare decât cel mai bătrân om din lume, înregistrat vreodată. Cu toate acestea, nu există un certificat de naştere care să dovedească vârsta reala a bărbatului.

Cartea Recordurilor o atestă pe Misao Okawa, în vârstă de 114 ani, ca fiind cea mai bătrână persoană din lume, încă în viaţă.

×