x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un reprezentant al poliţiei susține că Boris Johnson a folosit agenţi "ca fundal" pentru un discurs

Un reprezentant al poliţiei susține că Boris Johnson a folosit agenţi "ca fundal" pentru un discurs

07 Sep 2019   •   21:00
Un reprezentant al poliţiei susține că Boris Johnson a folosit agenţi "ca fundal" pentru un discurs

Comisarul şef al Poliţiei din West Yorkshire (nordul Angliei), John Robins, s-a plâns oficial vineri că premierul britanic Boris Johnson a folosit agenţi "ca fundal" pentru discursul său politic, fără o informare prealabilă, transmite EFE.

Robins s-a declarat decepţionat că liderul conservator nu a respectat termenii stabiliţi şi că într-un discurs rostit la un centru de formare al poliţiştilor din nordul Angliei şi-a promovat planurile pentru Brexit şi a criticat opoziţia.

Circa 35 de elevi ai unei şcoli de poliţie au rămas în picioare timp de cel puţin 20 de minute, în spatele premierului Johnson, în timp ce acesta promova ideea convocării de alegeri anticipate în Regatul Unit.

"Poliţia din West Yorkshire a înţeles că participarea agenţilor noştri va avea loc în contextul recrutării de noi cadeţi", a declarat Robins, care a deplâns faptul că agenţii au apărut "într-o parte a discursului care nu avea legătură" cu această temă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei de Poliţie din Anglia şi Ţara Galilor, John Apter, a calificat situaţia drept "o decizie proastă", în timp ce purtătoarea de cuvânt al Partidului Laburist (de opoziţie), Louise Haigh, a condamnat folosirea agenţilor, numind-o "o stratagemă politică". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boris Johnson