x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un rus care a cerut azil politic în Marea Britanie a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra

Un rus care a cerut azil politic în Marea Britanie a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra

13 Mar 2018   •   18:29
Un rus care a cerut azil politic în Marea Britanie a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra

Un rus care a cerut azil politic în Marea Britanie, după ce a fost condamnat pentru fraudă, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra, scrie The Guardian.

Nikolai Glushkov, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit de către familia şi prietenii săi, luni seara. Cauza morţii nu se ştie încă. Unul dintre prietenii săi, editorul de ziar Damian Kudryavtsev, a postat informaţia pe pagina sa de Facebook.

În 1990, Glutshkov lucra pentru linia aeriană de stat Aeroflot şi pentru compania de maşini LogoVAZ a lui Boris Berezovsky. În 1999, când Berezovski a căzut în dizgraţiile lui Putin şi a fugit în Marea Britanie, Glushkov a fost acuzat de spălare de bani şi fraudă. Acesta a petrecut cinci ani în închisoare şi a fost eliberat în 2004.

În ultimii ani, Glushkov a trăit în Londra, unde a primit azil politic. În 2011, acesta a oferit dovezi în faţa Tribunalului în cazul înaintat de Berezovsky împotriva lui Roman Abramovich, care a rămas în relaţii bune cu Kremlinul.

 

×