x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un smarald gigantic, descoperit într-o mină din Brazilia

Un smarald gigantic, descoperit într-o mină din Brazilia

18 Iun 2017   •   19:10
Un smarald gigantic, descoperit într-o mină din Brazilia

O rocă enormă de smarald, estimată la o valoare de 300 de milioane de dolari și descoperită într-un domeniu minier de bijuterii din Brazilia, este păstrată într-o locație secretă și extrem de securizată, deoarece proprietarul trăiește cu o teamă constantă de hoți, arată Daily Mail.

Deși ar fi nevoie de un camion cu stivuitor pentru a transporta această piatră imensă, riscurile sunt foarte ridicate în Brazilia, unde grupările criminale folosesc explozibili pentru a ataca băncile.

Smaraldul masiv, care cântărește 360 ​​de kilograme și are o înălțime de 1,3 metri, a fost descoperit acum o lună, la 200 de metri adâncime în interiorul minei Carnaiba, o zonă de explorare minerală bogată în bijuterii din Bahia, nord-estul Braziliei.

„Nu pot dezvălui nimic despre locul unde se află piatra, modul în care se păstrează și cât am plătit pentru ea”, a declarat săptămâna aceasta proprietarul extrem de precaut.

„Tot ce pot spune este că piatra este mutată frecvent dintr-o locație securizată în alta. Nu pot să risc viața familiei mele, ținând piatra într-un loc în care ar putea fi găsit”, a mai spus acesta.

Păzitorul secret, care finalizează în prezent actele juridice de proprietate, a descris obiectul ca „un monument maiestuos și frumos”.

Experții declară că  piatra impodobită cu bijuterii, care conține aproximativ 180.000 de cristale de smarald, ar putea ajunge la o valoare de 238 de milioane de lire sterline.

×