x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE / Un tren a deraiat în nord-estul Bulgariei: 7 morţi şi zeci de răniţi

UPDATE / Un tren a deraiat în nord-estul Bulgariei: 7 morţi şi zeci de răniţi

10 Dec 2016   •   11:07
UPDATE / Un tren a deraiat în nord-estul Bulgariei: 7 morţi şi zeci de răniţi

UPDATE - Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, într-o explozie produsă după deraierea unui tren care transporta cisterne cu gaz la intrarea în gara din localitatea bulgară Hitrino (nord-est), potrivit relatează AFP.

Ministrul Sănătăţii, Petar Moskov, a anunţat că 29 de persoane au fost transportate la spital, iar 9 se află în stare gravă.

Explozia a distrus gara, clădirile administrative şi aproximativ 20 de case din localitate, iar alte 30 de locuinţe au fost afectate.

O parte dintre cei 1.000 de locuitori din Hitrino au fost evacuaţi din motive de securitate.

Conform Şefului apărării civile, Nikolai Nikolov, autorităţile au încetat să mai caute victime printre dărâmături.

Trenul, care transporta 20 de cisterne cu propilenă şi patru cisterne cu propan butan, a deraiat la intrarea în gara din Hitrino după ce ultimele două vagoane cisternă care erau goale au acroşat un cablu de înaltă tensiune, a precizat Assia Yordanova, purtător de cuvânt al poliţiei regionale din oraşul Şumen.

Explozia s-a produs la ora locală 05.H37 (03.H37 GMT) în gara din Hitrino, localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Varna, principalul port bulgar la Marea Neagră.

Bulgaria a decretat luni zi de doliu naţional.

Accidentele în care sunt implicate trenuri de marfă sunt frecvente în Bulgaria, al cărui sistem feroviar este învechit, lipsit de finanţare şi marcat de furturi.

La 23 ianuarie 2016, 8 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat şa Dupniţa, sud-vest. În 2014 şi 2015 au fost înregistrate cinci accidente.

 

Știrea inițială - Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite când un tren de marfă a deraiat şi a explodat la intrarea în gara din localitatea bulgară Hitrino, relatează Reuters.

Cel puţin trei dintre victime rămân în stare critică şi numărul acestora ar putea creşte, au afirmat autorităţile.

'Vor fi cu siguranţă mai multe victime', a declarat premierul bulgar în exerciţiu Boiko Borisov după ce a sosit la faţa locului, în localitatea Hitrino situată la 280 km nord-est de capitala Sofia.

Şapte dintre vagoanele cisternă ale trenului, care transporta propan butan şi propilenă, au deraiat la intrarea în gară, au lovit linia de electricitate şi au explodat, a declarat directorul general al Companiei naţionale de infrastructură feroviară, Mincho Lambrev.

'Două explozii au provocat un incendiu de proporţii şi au distrus cel puţin 20 de clădiri. Multe persoane sunt rănite ...mulţi prezintă arsuri', a declarat secretarul de stat în Ministerul bulgar de Interne, Georgi Kostov.

Un băiat de 18 ani a decedat din cauza rănilor în spitalul din oraşul Şumen, a anunţat un oficial al spitalului.

Aproximativ 150 de pompieri încearcă să stingă incendiul şi caută supravieţuitori în casele din apropierea locului unde a avut loc explozia.

Toate ambulanţele din oraşele situate în apropiere, Razgrad, Şumen şi Tărgovişte au fost trimise la locul accidentului, a declarat şeful serviciului de pompieri, Nikolay Nikolov, citat de Focus News Agency.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: tren bulgaria deraiere